Malware, phishing sau ransomware sunt doar câteva dintre amenințările cibernetice cu care ne-am putea întalni în mediul online.

Odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, mediul online este nelipsit în viața de zi cu zi. În plus, pandemia ne-a forțat să lucrăm sau să achiziționăm diverse produse financiare de la distanță, ceea ce a dus la creșterea riscurilor privind apariția unor atacuri cibernetice.

În acest context,  Erste Asset Management a făcut demersuri pentru implementarea și revizuirea politicilor și procedurilor privind menținerea unui nivel optim al securității cibernetice și a luat măsuri pentru diminuarea riscurilor generate de incidentele de securitate cibernetică.

Dorim să menționăm pe această cale modalitățile de comunicare și de confirmare a serviciilor pe care Erste Asset Management le utilizează în relația cu investitorii săi:

1.      Principalele modificări sunt anunțate prin intermediul comunicarile publicate pe site-ul oficial www.erste-am.ro și/sau în Ziarul Financiar, sub forma de Note de informare adresate investitorilor.

2.      Confirmarea tranzacțiilor se realizează prin e-mail. În plus, pentru siguranța datelor personale, fișierul transmis este parolat conform instrucțiunilor comunicate în cadrul email-ului. (Expeditor: Erste AM Info notificari@ersteam.ro).

3.      SMS-uri de confirmare a tranzacțiilor, către numărul de telefon mobil furnizat la BCR sau la Erste Asset Management  (Expeditor: BCR).

4.      Newsletter privind evoluția fondurilor de investiții și a piețelor finanicare. Aceste newslettere au opțiunea de dezabonare (Expeditor: S.A.I. Erste Asset Management SA).

Câteva sfaturi care te pot ajuta pentru securitatea datelor tale:

1.      Nu oferi informații confidențiale prin intermediul emailului. Erste Asset Management nu solicită niciodată date confidențiale pe mail, date de pe card, coduri PIN sau CVV

2.      Folosește programe antivirus

3.      Actualizează-ți sistemul de operare și browser-ul

4.      Folosește aplicații din surse sigure

Nu ezita să ne contactezi! Oricând bănuiești că ești victima unei fraude electronice, te rugăm să transmiți orice e-mail suspect care ar proveni din partea Erste Asset Management către adresa EAM.SalesSuport@erste-am.ro