Având în vedere evoluţiile recente din pieţele financiare, am decis că în aceste momente este de dorit o abordare mai prudentă.

Astfel, vom reduce alocările în acţiuni, obligaţiuni cu risc ridicat (High Yield) şi vom creşte ponderea de lichidităţi din portofoliu.

Rebalansările în portofoliile fondurilor YOU INVEST vor avea loc în zilele următoare, reducând spre minim expunerea pe acţiuni în cazul portofoliilor “YOU INVEST Solid”. În acelaşi timp, vom reduce alocarea pe acţiuni la 12,5% în cazul portofoliilor “YOU INVEST Balanced” şi la aproximativ 20% în cazul portofoliilor “YOU INVEST Active”.

Pentru moment ne menţinem expunerea pe instrumente cu venit fix din pieţele emergente, dar suntem pregătiţi să reducem expunerea dacă situaţia se va înrăutăţi.

Motivele acestei rebalansări ad-hoc sunt date de creşterea puternică a indicatorilor de risc precum şi de scăderea atractivităţii acţiunilor.

Investitorii pot găsi informaţii privind alocarea activelor pe site-ul www.youinvest.ro, secţiunea „Rapoarte” cât şi pe site-ul www.erste-am.ro.